Snijd de appel in stukjes, doe in een kom en meng met de stroopwafellikeur. Hak de stroopwafels in stukjes. We gaan de karamel maken. Doe hiervoor 60 gram suiker in een pan met 1 el water. Laat dit op laag vuur karameliseren. Let hierbij op dat je niet in de pan roert. Giet in een andere pan 50 ml slagroom. De slagroom verwarm je straks tot het kookpunt als de suiker bruin begint te kleuren. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft dan giet je de warme slagroom erbij (pas op, dit kan wat gaan schuimen) en roer je het met een garde het nog even goed door. Zet dan het vuur uit en roer de roomboter erdoor. Klop de slagroom samen met de mascarpone en 3 el suiker lobbig. Begin dan met het opbouwen van de glaasjes. Begin met een flinke schep mascarponeroom, dan de appeltjes, stukjes stroopwafel en karamel. Schep hierop weer een dot mascarponeroom en de appeltjes, stroopwafel en de karamel. Hierop komt weer een dot mascarponeroom, appeltjes, stroopwafel en karamel. Stroopwafeltoetje met karamel en appel
Ingredients
Instructions
Toetjes
Stroopwafeltoetje met karamel en appel
1
2
3
4
5