Split tiramisu met Licor 43
Ingredients
- 250 gram mascarpone
- 195 ml slagroom
- 2 el suiker
- 60 ml verse jus en 4 el verse jus
- 20 ml Licor 43
- 1 el vanille extract
- 2 el amandelschaafsel
- Lange vingers
- Optioneel een sinaasappel om de schil te raspen (je kunt ook het sap gebruiken voor de verse jus)
Instructions
Klop de mascarpone samen met 180 ml slagroom lobbig. Klop de suiker, vanille extract en 4 el verse jus erdoor.
Meng in een kommetje de Licor 43, 50 ml verse jus en 15 ml slagroom.
Breek de lange vingers door en doop (mag best eventjes zodat ze zich goed kunnen volzuigen) ze in het Licor 43 mengsel. Verdeel ze over de bodem van de glaasjes.
Schep hierop de helft van het mascarponemengsel.
Breek weer wat lange vingers door en doop ze weer in het Licor 43 mengsel. Leg ze op het laagje mascarpone.
Hierover verdeel je de overgebleven mascarponeroom.
Verdeel het amandelschaafsel erover. Eventueel kun je de schil van een sinaasappel raspen en deze over de glaasjes verdelen. Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur.