Speculoos cheesecake met witte chocolade
Ingredients
- 220 gram Speculooskoekjes
- 80 gram roomboter
- 300 gram monchou
- 300 ml slagroom
- 2 el suiker
- 6 flinke el Speculoos(pasta)
- 4 blokjes witte chocolade
Instructions
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Verkruimel de Speculooskoekjes en smelt de roomboter. Meng de koekkruimels met de gesmolten roomboter. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
Klop de slagroom stijf.
Klop de monchou los met de suiker.
Meng de monchou met de slagroom.
Schep de helft van het monchoumengsel in de springvorm. Verwarm kort de Speculoospasta in een pannetje. Verdeel over de taart. Schep dan de overgebleven monchou erop en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Hak de witte chocolade fijn en verdeel over de taart.