Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Speculaas boterkoek

Zelfgemaakte boterkoek is zoveel lekkerder dan de boterkoek uit de supermarkt. Deze boterkoek is gevuld met amandelen en lekker gekruid door de speculaaskruiden.

Speculaas boterkoek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 270 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 el koek- en speculasskruiden
  • 80 gram blanke amandelen
  • 2 volle el amandelschaafsel

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.

3

Klop de roomboter samen met de donkerbruine basterdsuiker luchtig. Voeg 1 ei en een snuf zout toe en klop nog even door.

4

Spatel de bloem en amandelen erdoor.

5

Schep het beslag in de bakvorm.

6

Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in. Bestrooi met het amandelschaafsel.

7

Bak de boterkoek in 26 tot 28 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: