Zelfgemaakte boterkoek is zoveel lekkerder dan de boterkoek uit de supermarkt. Deze boterkoek is gevuld met amandelen en lekker gekruid door de speculaaskruiden.
Speculaas boterkoek
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 270 gram bloem
- 2 eieren
- 2 el koek- en speculasskruiden
- 80 gram blanke amandelen
- 2 volle el amandelschaafsel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.
Klop de roomboter samen met de donkerbruine basterdsuiker luchtig. Voeg 1 ei en een snuf zout toe en klop nog even door.
Spatel de bloem en amandelen erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm.
Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in 26 tot 28 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.