Spaghetti met champignonballetjes
Ingredients
- 320-400 gram spaghetti
- 400 gram champignons
- 4 teentjes knoflook
- 3 uien
- 80 gram paneermeel
- 100 gram Parmigiano Reggiano en eventueel extra om de spaghetti mee te bestrooien.
- 2 eieren
- 350 ml kookroom
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de champignons, 2 teentjes knoflook en 1 ui fijn. Bak de champignons met de ui en knoflook een aantal minuten. Schep de champignons eruit (het bakvocht heb je later nodig). Laat uitlekken en wat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng het champignonmengsel met de paneermeel, 60 gram Parmigiano Reggiano en eieren. Kneed met je handen goed door. Blijft het mengsel te nat voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Vorm er dan ongeveer 22-25 balletjes van. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin.
Zet een pan met water op voor de spaghetti. Breng het water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Snijd de andere 2 uien en 2 teentjes knoflook fijn. Bak de ui en knoflook zacht in het bakvocht van de champignons. Voeg dan de kookroom, 40 gram Parmigiano Reggiano en het paddenstoelenbouillonblokje toe. Laat de saus eventjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de saus met de spaghetti. Serveer de spaghetti met de champignonballetjes en bestrooi met wat extra kaas.