Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de roomboter met de kruidnotenkruimels. Schep dit in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 15 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf. Klop de monchou los met 3 el suiker. Meng de monchou met de slagroom. Spatel hierdoor de truffelkruidnoten. Schep het mengsel in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren schil je de peren en snijd je ze in blokjes. Versier hiermee de taart. Nu gaan we de karamelsaus maken. Doe 75 gram suiker en 20 ml water in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat de suiker karameliseren (niet roeren!). Wanneer hij begint te kleuren verwarm je in een ander pannetje de slagroom tot aan het kookpunt. Wanneer de suiker een mooie lichtbruine kleur krijgt giet je de slagroom erbij en roer je met een garde het even flink door. Zet het vuur uit en roer de roomboter erdoor. Laat de karamel een klein beetje afkoelen en giet hem dan over de taart. Sinterklaastaart met karamel, peer en truffelkruidnoten
Ingredients
Instructions
Sinterklaas/ Zoeter Zoetst
Sinterklaastaart met karamel, peer en truffelkruidnoten
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10