Sinterklaasbrownies met kruidnoten en Speculoos
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 125 gram pure chocolade
- 3 eieren (m)
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 40 gram cacao
- 150 gram bloem en 1 el bloem
- 150 gram kruidnoten
- 3 el Speculoos
- Bakvorm van 18 bij 24 cm
- Satรฉprikker
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
2
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
3
Doe de kruidnoten in een schaaltje en roer er 1 el bloem door.
4
Smelt de roomboter samen met de pure chocolade. Laat afkoelen.
5
Klop de eieren met de donkerbruine basterdsuiker tot een glad mengsel.
6
Spatel de gesmolten chocolade, bloem, cacao en een snuf zout erdoor. Spatel dan de kruidnoten door het browniebeslag.
7
Schep het browniebeslag in de bakvorm.
8
Hierover verdeel je de Speculoos. Maak met behulp van een satรฉprikker er een marmereffect in.
9
Bak de sinterklaasbrownie in 35 minuten gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.