Scones met room, lemon curd en rood fruit
Ingredients
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker en 2 1/2 el suiker
- 2 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 100 gram roomboter
- 3 eieren
- 95 ml karnemelk
- 1 citroen
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- Aardbeien en frambozen om erbij te serveren
- Uitsteekvormpje van 5 of 6 cm
Instructions
Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moeten even kunnen afkoelen en kunnen opstijven in de koelkast. Je kunt de lemon curd ook al een dag van te voren maken. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.
Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je een ei toe en de citroensap toe. Roer dit goed door. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe 50 gram suiker, bloem, bakpoeder en zout in een kom. Snijd 40 gram boter in blokjes en wrijf door de bloem tot je een kruimeldeeg hebt. Voeg een eitje en de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte 1 1/2 cm. Steek er met het uitsteekvormpje 10 rondjes uit. Leg deze op de bakplaat. Klop een eitje los en bestrijk de scones met het losgeklopte eitje.
Bak de scones in 15 minuten goudbruin.
Klop ondertussen de slagroom samen met de mascarpone lobbig. Klop er 2 1/2 el suiker door.
Serveer de scones met de mascarponeroom, lemon curd en rood fruit.