Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm van 22 bij 22 cm met bakpapier. Kneed 130 gram bloem, 110 gram roomboter, 50 gram suiker, een snuf zout en 1 zakje vanillesuiker tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de koek 20 minuten. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de rabarber en aardbeien in stukjes en meng met 3 el suiker. Klop de roomkaas los met 1 ei en 140 gram suiker. Verdeel de roomkaas over de afgekoelde koek. Hierover verdeel je de rabarber en aardbeien. Snijd 80 gram koude roomboter in blokjes. Meng deze met 100 gram suiker en 100 gram bloem en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de aardbeien en rabarber. Bak de plaattaart in 60 tot 65 minuten gaar. Laat goed afkoelen, zet dan even in de koelkast om de roomkaasvulling op te laten stijven en tast toe. Romige rabarber aardbeienplaattaart met kruimellaag
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Romige rabarber aardbeienplaattaart met kruimellaag
1
2
3
4
5
6
7