Van recepten met pasta kun je er nooit genoeg hebben… Deze ravioli met zongedroogde tomatensaus is lekker snel klaar. Je maakt de saus met (vega) kip, zongedroogde tomaten, kaas en kookroom. De pasta kook je ondertussen als je de saus aan het maken bent. Ben je vegetarisch dan kun je de kip vervangen door vegetarische kipstuckjes. Let je wat op de calorieΓ«n dan kun je de kookroom vervangen door een light versie van kookroom.
Ravioli met zongedroogde tomatensaus
Ingredients
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 500 gram verse ravioli met kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 300 gram (vega) kipstukjes
- 250 kookroom (eventueel de light versie)
- 60 gram Parmigiano Reggiano
- 500 gram cherrytomaatjes
Instructions
Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Fruit de knoflook en ui in 2 el olie van de zongedroogde tomaten aan.
Voeg de (vega) kip toe en bak goudbruin. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak even mee.
Voeg de kookroom en Parmigiano Reggiano toe. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
Kook de ravioli gaar.
Snijd de cherrytomaatjes door. Voeg de ravioli en de cherrytomaatjes toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper.