Snijd de rabarberstengels in stukjes van 1 cm. Schep hierdoor de witte basterdsuiker en de vanillesuiker. Laat een uurtje intrekken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met bloem. Klop 200 gram suiker met de roomboter romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg een snuf zout toe. Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor. Spatel de stukjes rabarber door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Klop de mascarpone met de slagroom, 2 el suiker en het vanillemerg lobbig. Schep op de cake. Rabarbercake met vanilleroom
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Rabarbercake met vanilleroom
1
2
3
4
5
6
7
8
9