Smelt de pure chocolade au bain-marie. Splits de eieren. Bewaar de dooiers. Klop het eiwit stijf in een schone kom. Voeg een snuf zout toe als het eiwit begint te schuimen. Als het eiwit bijna stijf is voeg dan de donkere basterdsuiker toe. Klop het eiwit dan verder stijf. Meng met een garde de eidooiers en de Baileys door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de stijfgeklopte eiwit door de gesmolten chocolade. Schep dit met een spatel voorzichtig om zodat de gesmolten chocolade zich vermengd met de eiwitten. Meng dan de rest van het eiwit voorzichtig erdoor met een spatel. Schep de mousse in glaasjes. Laat de mousse minimaal 2 uur tot 3 uur opstijven in de koelkast. Hak de blokjes witte chocolade voor het serveren fijn en bestrooi de glaasjes ermee. Pure chocolademousse met Bailey's
Ingredients
Instructions
Wie wordt er nou niet gelukkig van chocolademousse… Ik ken bijna niemand waarbij niet het water in de mond loopt bij de gedachte aan chocolademousse… We maakten voor kerst deze variant met pure chocola en Baileys. Het toetje kan je in de ochtend maken zodat je tijdens het diner niks meer hoeft te doen en lekker kan genieten met familie of vrienden.
No Comments