Pumpkin spice latte
Ingredients
- Voor de pumpkin spice kruiden:
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl gemalen piment
- 2 el pompoenpuree (deze kun je ook zelf maken door de pompoen te koken en daarna te pureren)
- 2 el suiker
- 400 ml melk
- 120 ml espresso
- 2 tl vanille extract
- Optioneel slagroom
Instructions
1
Meng de kruiden met elkaar voor de pumpkin spice kruiden.
2
Maak de espresso.
3
Verwarm de melk samen tot hij lekker warm is. Roer de suiker, pompoenpuree en het vanille extract erdoor en verwarm mee. Mocht de pompoenpuree niet helemaal goed oplossen dan kun je even de staafmixer gebruiken zodat het een egaal drankje wordt.
4
Giet in elk glas de espresso en daarbij de melk. Roer door elkaar glas 1 flinke tl pumpkin spice kruiden. Spuit eventueel nog wat slagroom op de pumpkin spice latte. De overgebleven kruiden kun je bewaren.