Al het goeds uit Sicilië
Afgelopen jaar ben ik (Nicole) in mei een klein weekje in Sicilië geweest. Naast de mooie omgeving was het eten heerlijk! Twee specialiteiten uit de Siciliaanse keuken zijn me bij gebleven… Een van de gerechten was Cannoli. Een gerold koekje dat gevuld is met ricotta, heerlijk! Ik ga dit gebakje echt nog een keer in Nederland maken. In Sicilië doen ze erg veel met pistache. Ze maken er onder andere pesto van op basis van pistachenootjes, olie en peper. Ik vond het heerlijk en ik heb een aantal potjes meegenomen naar huis. Toen deze op waren besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en deze pistachepesto zelf te maken. Mmm, even waande ik me weer terug in de zon in Sicilië.
Oja wij aten dit vooral als een dipje bij een broodje of met van die lekkere dipstokjes.
Pel de pistachenoten. Pureer ze samen met de zonnebloemolie tot een glad mengsel. Breng op smaak met heel veel peper. Je kunt deze pistachepesto ongeveer een weekje in de koelkast bewaren. Roer even door voor gebruik. Pistachepesto
Ingredients
Instructions
No Comments