Met dit recept voor pistache koekjes met witte chocolade is je koekjestrommel weer goed gevuld. Ze zijn lekker bros en goed gevuld met stukjes witte chocolade en pistachenootjes.
Pistache koekjes met witte chocolade
Ingredients
- 120 gram roomboter
- 150 gram licht bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 240 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl baking soda
- 150 gram witte chocolade
- 100 gram ongezouten pistachenoten
Instructions
Hak de witte chocolade grof.
Mix de lichtbruine basterdsuiker, boter en vanillesuiker kort door.
Voeg het eitje toe. Mix door.
Voeg de baking soda, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Klop door.
Kneed met je handen 2/3 van de pistachenoten en 2/3 van de witte chocolade erdoor.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol van het deeg bolletjes (21 stuks) van ongeveer de grootte van een walnoot. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat (ver genoeg uit elkaar). Druk voorzichtig de rest van de witte chocolade en pistache erin. Bak de koekjes goudbruin in de oven in 13 tot 14 minuten. Bak de koekjes in twee of drie keer als er niet voldoende plek op de bakplaat is om de koekjes in een keer te bakken.