Nieuwsberichten/ Zoeter Zoetst

Pecankoekjes met witte chocolade

Deze koekjes zijn lekker bros en goed gevuld met pecannoten en witte chocolade. Lekkere grote stukken pecannoten en witte chocolade zodat je dat ook echt goed proeft.

Pecankoekjes met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 21 stuks

Ingredients

  • 120 gram roomboter
  • 150 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl baking soda
  • 120 gram witte chocolade
  • 150 gram ongezouten pecannoten

Instructions

1

Hak de witte chocolade grof. Hak de helft van de pecannoten grof.

2

Mix de lichtbruine basterdsuiker, boter en vanillesuiker kort door.

3

Voeg het eitje toe. Mix door.

4

Voeg de baking soda, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Klop door.

5

Kneed met je handen de helft van de pecannoten en de helft van de witte chocolade erdoor.

6

Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

7

Verwarm de oven voor op 175 graden.

8

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol van het deeg bolletjes (21 stuks) van ongeveer de grootte van een walnoot. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat (ver genoeg uit elkaar). Druk voorzichtig de rest van de witte chocolade en pecannoten erin. Bak de koekjes goudbruin in de oven in 13 tot 14 minuten. Bak de koekjes in twee of drie keer als er niet voldoende plek op de bakplaat is om de koekjes in een keer te bakken.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: