Pecan kerstboom met witte chocolade
Ingredients
- 500 gram bloem
- 11 gram gist
- 2 eieren
- 300 ml melk
- anderhalve tl zout
- 300 gram pecannoten
- 50 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille extract
- 50 gram witte chocolade
Instructions
Verwarm de melk totdat het lauwwarm is.
Meng de bloem met de gist, 1 ei en zout. Voeg de melk toe. Zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken anders werkt de gist niet goed. Kneed dit deeg door in 15 minuten tot een soepel deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen onder een vochtige theedoek.
We gaan nu de vulling maken. Hiervoor vermaal je 250 gram pecannoten. Meng de vermaalde pecannoten met de ahornsiroop en vanille extract.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 16 bolletjes.
Rol ook van de pecanvulling 16 bolletjes. Vouw elk bolletje deeg om een bolletje pecanvulling heen.
Leg de bolletjes in de vorm van een kerstboom neer (zie foto).
Klop het andere eitje los en bestrijk de bolletjes ermee. Hak de overgebleven pecannoten grof en verdeel over het brood. Bak het kerstboombrood in de oven goudbruin voor 20-22 minuten.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle over het kerstboombrood.