Deze pasta pesto staat snel op tafel en is makkelijk te maken. Een ideale maaltijd als je niet zo veel tijd hebt om te koken of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Voor de vegetarische variant gebruik je vegetarische kipstuckjes. Eet smakelijk!
Pasta pesto
Ingredients
- 350 gram penne
- 500 gram cherrytomaten
- 2 zakjes mini mozzarella
- 300 gram (vega) kip
- 40 gram rucola
- 180 gram (groene) pesto
- 220 ml kookroom
- 4 el pijnboompitten
Instructions
Zet een pan met water op voor de penne.
Snijd de (vega) kip in stukjes. Halveer de tomaatjes.
Kook de penne volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
Bak de (vega) kip goudbruin. Voeg de pesto toe en bak mee. Roer de kookroom erdoor. Laat op laag vuur pruttelen. Voeg de tomaatjes toe en verwarm even mee.
Roer de penne erdoor. Schep de rucola en mini mozzarella erdoor.
Serveer de pasta pesto en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.