Panna cotta is erg lekker en echt zo’n makkelijk toetje! Even de room verwarmen, gieten in glaasjes en dan laten opstijven in de koelkast. Deze panna cotta versierde we nog met Nutella en aardbeien. Een lekkere combinatie!
Panna cotta met Nutella en aardbeien
Ingredients
- 450 ml slagroom
- 3 el witte basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
- 2 1/2 gelatineblaadje
- 4 el Nutella
- 80 gram verse aardbeien
Instructions
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Giet de slagroom in een pan samen met de witte basterdsuiker en vanille extract. Roer goed door. Breng de room aan de kook.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme room.
Giet de room in 4 glazen en zet de glaasjes in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur, langer mag ook.
Verwarm de Nutella kort in een pannetje voordat je de panna cotta serveert. Verdeel de Nutella over de panna cotta. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de glaasjes en serveer.