Hier word je toch vrolijk van! Een lekkere smeuïge blondie met een vleugje citroen met een Monchoutopping met vrolijke dragee eitjes in allerlei mooie pasteltinten. Staat vast heel gezellig op je Paastafel 🙂
Paasblondies met Monchou
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 170 gram lichtbruine basterdsuiker
- 170 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 el vanille extract
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 1 citroen
- 100 gram Monchou
- 100 ml slagroom
- 1 el suiker
- Paasversiering, zoals dragee eitjes, paaseitjes of andere Paasdecoratie
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van 20 cm bij 20 cm met bakpapier.
Rasp de citroen en pers het sap eruit.
Smelt de roomboter.
Mix de gesmolten roomboter samen met de lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker en vanille extract tot een glad mengsel.
Klop de eieren er één voor één door. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen.
Klop de bloem en een snuf zout erdoor en klop het mengsel 3 minuten lang goed door. Klop het citroensap- en rasp erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de blondies in 28-30 minuten in de oven.
Laat de blondies goed afkoelen. Klop de monchou los. Klop de slagroom stijf. Meng de monchou met de slagroom en suiker. Verdeel over de blondie en versier met dragee eitjes, paaseitjes en andere paasdecoratie.