Noedelsoep met champignons, gekookt eitje en Chinese groenten
Ingredients
- 3 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 650 gram Chinese groenten
- 175 gram kleine champignons
- 225 gram noedels
- 3 el sojasaus
- 400 ml kokosmelk
- 2 paddenstoelenbouillonblokjes
- 4 eieren
Instructions
Zet een pan met water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de eieren 5 minuten. Pel ze.
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Hierin kook je straks de noedels.
Rasp de gember en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit even aan in wat olie. Giet de kokosmelk, sojasaus en 1 liter water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven.
Voeg de Chinese groenten en kleine champignons toe. Heb je geen kleine champignons kunnen vinden halveer ze dan. Laat de soep een minuutje of 10 zachtjes pruttelen.
Bereid de noedels volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen de soep en verdeel de noedels en de gekookte eitjes over de kommen.