Een monchoutaart met kersen ontbrak nog op zoete zusjes! Dat kan natuurlijk niet π We maakten er eentje met een bodem van witte chocoladekoekjes en door de monchou zit witte chocolade.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes. Meng ze met elkaar en schep dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van de lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de monchou los met 2 el suiker en 1 tl limoensap. Meng de witte chocolade (even laten afkoelen) met de monchou en de slagroom. Schep dit in de springvorm en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. In de tussentijd gaan we de kersenvulling maken. Laat daarvoor de kersen in een vergiet uitlekken. Vang het sap op. Doe de kersen in een pannetje. Voeg hieraan toe 150 ml kersensap (wat je hebt opgevangen). Breng dit aan de kook. Ondertussen maken we een papje van 1 el maΓ―zena, 40 gram suiker, 1 tl limoensap en 1 el kersensap. Zodra de kersen koken voeg je het papje toe en kook je de kersen op een laag vuurtje 10 minuten. Roer tussendoor voorzichtig door. Laat afkoelen in een lage bak met folie op de kersen. Schep de kersenvulling op de taart. Monchoutaart met witte chocolade en kersen
Ingredients
Instructions
No Comments