Bij het Zusje is een van mijn favoriete nagerechtjes de mislukte appelcake. Ik besloot daarom een poging te wagen om dit thuis te maken. Ik vind het best wel in de buurt komen π
Ik ben dol op deeg en beslag. Jij ook? Β Ik moet mezelf altijd beheersen om niet alles op te snoepen voordat het de oven in gaat. Heerlijk, cakebeslag, koekjesdeeg of appeltaartdeeg. Bij dit nagerechtje gebruik je geen ei en je gaart de bloem eerst in de oven waardoor het veilig is om te eten.
Mislukte appelcake
Ingredients
- 140 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 75 gram suiker
- 1 el vanille extract
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 ml melk
- 1 grote appel
- 1/2 tl kaneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verspreid de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in de oven 10 minuten. Laat wat afkoelen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Bak met wat boter en de kaneel de appelstukjes zacht.
Klop de roomboter samen met de suiker romig. Voeg de bloem, melk, vanillesuiker, vanille extract en een snuf zout toe. Klop nog even goed door.
Verdeel de appel over 4 schaaltjes en verdeel hierover het deeg. Dit kun je doen door het deeg met een lepel erop te scheppen of met een spuitzak. Serveer de toetjes.