Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem. Klop de witte basterdsuiker samen met de roomboter romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Rasp de schil van de limoenen. Pers het sap uit 2 limoenen. Voeg een snuf zout toe en klop het zelfrijzend bakmeel, de limoenrasp en limoensap erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er droog ui dan is de cake gaar. Laat afkoelen en haal hem uit de cakevorm. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen. Klop de mascarpone los samen met het citroensap, citroenrasp en 3 el suiker. Verdeel de citroenroom over de cake en serveer de cake. Limoencake met citroenroom
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Limoencake met citroenroom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10