Zoeter Zoetst

Lemon curd merengue tartelettes

Lemon curd tartelettes met merengue. Een lekker zomers gebakje. Schrik niet van de stappen. Het valt echt mee, echt. Het is vaak vooral wachten tussen de verschillende stappen, maar moeilijk is het echt niet. Ben je net zoals ik ook zo dol op dat gele goedje? Op de website zijn meer recepten te vinden met lemon curd. Zoals deze lemon curd cheesecake met aardbeien. Je vindt het recept hier https://zoetezusjes.nl/lemoncurdcheeseakemetaardbeien/ of lemon curd tiramisu. Je vindt het recept hier https://zoetezusjes.nl/lemoncurdtiramisumetaardbeien/

Lemon curd tartelettes met merengue

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 85 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker
  • 110 gram roomboter
  • 3 1/4 ei
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 citroen
  • 150 gram suiker
  • Extra nodig: tartelettevormpjes en een gasbrander/créme brûlée brander

Instructions

1

Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moet even kunnen afkoelen en kunnen opstijven in de koelkast. Deze stap kun je gerust ook een aantal dagen eerder doen. Maar minimaal de dag ervoor. Rasp hiervoor de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander bakje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je een ei en de citroensap toe. Roer dit goed door. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laar afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.

3

Meng de bloem met de amandelmeel, poedersuiker en een snuf zout. Snijd 50 gram boter in blokjes en kneed dit met je vingertoppen door de bloem. Je krijgt dan een kruimeldeeg. Klop een eitje los en voeg 1/4 ei toe aan het deeg. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Verpak dit in de huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

4

Vet de tartelettevormpjes in met boter.

5

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit die groter zijn dan de tartelettevormpjes. Bekleed de vormpjes met deeg. Prik er met een vork gaatjes in.

6

Zet dan de vormpjes 30 minuten in de koelkast.

7

Verwarm de oven voor op 180 graden.

8

Bak de tartelettes in 15 tot 18 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen.

9

Schep de lemon curd in de tartelettes. Zet even in de koelkast.

10

Scheid van twee eieren het eiwit van de eidooier. We gaan het eiwit stijf kloppen met 50 gram suiker. Spuit of schep met een lepel het stijfgeklopte eiwit op de tartelettes. Maak er wat piekjes in. Ik gebruikte niet al het eiwit, gebruik naar smaak meer of minder. Brand de merengue met de crème brûléebrander en serveer de lemon curd merengue tartelletes direct.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: