Heerlijk brood voor bij de kerstbrunch
Een brood gevuld met noten, chocolade, cranberrycompote en cranberry’s. Deze combinatie vinden wij ontzettend lekker. Dit recept is makkelijk om te maken tijdens de kerstdagen, vult goed en is ontzettend lekker voor jong en oud.Â
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de chocolade in stukjes en meng dit in een kom met de noten, suiker, honing en cranberry's. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol hier het croissantdeeg op uit. Druk de naden dicht tussen de driehoeken. Snijd het deeg door op de aangegeven stippellijntjes. Je krijgt dan per blikje 3 rechthoeken. Snijd dan deze rechthoeken in de lengte door. In totaal krijg je dan 12 rechthoekige stroken deeg. Bestrijk elke strook deeg met een ruime theelepel cranberrycompote. Hierop komt dan de vulling. Probeer dit zoveel mogelijk in het midden van de lengte van het deeg te houden omdat je het deeg straks weer dicht moet vouwen. Vouw het deeg weer dicht. Pak 2 repen gevuld deeg en vlecht dit tot een een brood. Doe dit ook met de overige gevulde repen brooddeeg. Uiteindelijk krijg je 6 gevlochten broodjes. Bestrijk het met een losgeklopte ei en zet het voor ongeveer 15 minuten in de oven.Kerstbrood met pure chocolade, noten en cranberry
Ingredients
Instructions
No Comments