Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de Oreo koekjes en smelt 75 gram roomboter. Meng de gesmolten boter met de Oreokruimels en schep ze op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast. Klop 300 ml slagroom stijf. Klop de monchou los samen met 3 el suiker. Meng de monchou met de slagroom. Schep in de springvorm en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. De karamelsaus kun je ongeveer een half uur tot een uur voor het opdienen van de taart maken. Hiervoor schep je 50 gram suiker in een pan. Voeg hieraan toe 1 eetlepel water. Laat dit op laag vuur karameliseren. Belangrijk hierbij is dat je niet roert in de pan. In een andere verwarm je 50 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie bruine kleur heeft gekregen schenk je al roerend met een garde de warme slagroom erbij. Pas op dit kan wat gaan schuimen. Roer even door en haal de pan van het vuur. Roer er dan 10 gram roomboter door en laat wat afkoelen. Verdeel de karamelsaus over de taart en serveer. Karamelcheesecake met Oreo
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Karamelcheesecake met Oreo
1
2
3
4
5
6
7