Sinterklaas

Grote kruidnoten met hazelnootpasta

Grote kruidnoten met hazelnootpasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 13 stuks

Ingredients

  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 110 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 100 gram roomboter
  • 5 el melk
  • Ongeveer 13 tl hazelnootpasta of chocoladepasta

Instructions

1

Meng het zelfrijzend bakmeel met de donkerbruine basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden, kaneel, gemalen kruidnagel, roomboter, melk en een snuf zout. Kneed dit tot een mooie deegbal en verpak in huishoudfolie. Leg in de koelkast om te rusten voor een half uur of langer.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Verdeel het deeg in 26 balletjes. Rol de balletjes tot een mooie knikker, leg op de bakplaat. Druk iets plat met je vinger.

4

Bak ze in het midden van de oven in 20-23 minuten goudbruin.

5

Laat ze afkoelen en schep op 13 grote kruidnoten een tl hazelnoot- of chocoladepasta. Druk hierop de andere kruidnoten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: