Groene groentesoep
Ingredients
- 1 prei
- 200 gram broccoli
- 3 lente ui
- 300 doperwten (diepvries)
- 200 gram geschilde kruimige aardappelen
- 300 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 3 groentebouillonblokje
- 100 ml kookroom
- Stokbrood om erbij te serveren
Instructions
1
Snijd de prei halve ringen en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de lente ui in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
2
Breng een pan met 1500 ml water aan de kook. Los hierin de bouillonblokjes op.
3
Verhit wat olie in een pan. Bak de prei, broccoli, doperwten, kruimige aardappelen, knoflook, lente ui en spinazie 10 minuten.
4
Voeg de bouillon toe. Kook de soep 20 minuten. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kookroom toe. Serveer met stokbrood.