Diner

Griekse pastasalade met tzatziki

 

Griekse pastasalade met tzatziki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 300 gram fussili
  • 200 gram feta
  • 1 1/2 komkommer
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 150 gram olijven
  • 3 gegrilde paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram Griekse yoghurt met 10% vet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl dille
  • 1 tl citroensap

Instructions

1

Breng een pan met water aan de kook.

2

Nu gaan we de tzatziki maken. Snijd 2/3 van ÊÊn komkommer door lengte doormidden. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de rest van de komkommer. Druk het vocht goed uit de komkommer.

3

Snijd de knoflook fijn. Meng de Griekse yoghurt met de olijfolie, dille, citroensap, knoflook en komkommerrasp. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

4

Kook de fussili gaar.

5

Snijd de cherrytomaatjes door midden. Snijd de overgebleven komkommer in blokjes.

6

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de feta in blokjes. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.

7

Meng de fussili met de rode ui, olijven, feta, tomaatjes, komkommer en gegrilde paprika.

8

Roer de tzatziki erdoor en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: