Griekse pastasalade met tzatziki
Ingredients
- 300 gram fussili
- 200 gram feta
- 1 1/2 komkommer
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 150 gram olijven
- 3 gegrilde paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram Griekse yoghurt met 10% vet
- 1 el olijfolie
- 1 tl dille
- 1 tl citroensap
Instructions
Breng een pan met water aan de kook.
Nu gaan we de tzatziki maken. Snijd 2/3 van ÊÊn komkommer door lengte doormidden. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de rest van de komkommer. Druk het vocht goed uit de komkommer.
Snijd de knoflook fijn. Meng de Griekse yoghurt met de olijfolie, dille, citroensap, knoflook en komkommerrasp. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Kook de fussili gaar.
Snijd de cherrytomaatjes door midden. Snijd de overgebleven komkommer in blokjes.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de feta in blokjes. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
Meng de fussili met de rode ui, olijven, feta, tomaatjes, komkommer en gegrilde paprika.
Roer de tzatziki erdoor en serveer.