Kerst/ Ontbijt en lunch

Gingerbread cruffins met room

Ben jij klaar om een heerlijk feestelijk baksel te maken dat perfect past bij de koude winterdagen? Ontdek hoe je Ginger Bread Cruffins gevuld met room maakt – een onweerstaanbare combinatie van krokante croissantdeeg, warme kruiden en een zijdezachte roomvulling. Dit recept is niet alleen een traktatie voor jezelf, maar ook een showstopper voor elke feesttafel!

Wat zijn Ginger Bread Cruffins?

Een cruffin is een kruising tussen een croissant en een muffin. Met de heerlijke toevoeging van de smaak van gingerbread til je deze lekkernij naar een hoger niveau. Denk aan geuren van kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel die je keuken vullen terwijl ze bakken. Voeg daar een romige vulling aan toe en je hebt een een heerlijk zoet broodje waar iedereen blij van wordt. Het misstaat absoluut niet bij een uitgebreid brunch.

Ben je dol op zoete broodjes dan kun je hier nog meer lekkere suggesties vinden. Wat dacht je van lekkere scones met aardbeien en mascarponeroom. Je vindt het recept hier https://zoetezusjes.nl/aardbeienscones/

of deze cruffins met Nutella en Ferrero Rocher. Je vindt het receptΒ https://zoetezusjes.nl/cruffins-met-nutella-en-ferrero-rocher/

Gingerbread cruffins met mascarponeroom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagel (gemalen)
  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • Extra nodig: muffinbakblik

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet 6 holtes in met boter.

3

Rol het croissantdeeg uit. Druk de naden dicht en snijd in drie rechthoeken.

4

Klop de roomboter samen met de bruine basterdsuiker en de gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

5

Besmeer het croissantdeeg met het botermengsel. Rol de drie rechthoeken strak op. Druk de rol wat plat en snijd over de lengte door. Leg de croissantrolletjes met de open kant naar boven in de holtes van het muffinbakblik. Bak de cruffins in de oven in 14 tot 16 minuten goudbruin.

6

Laat de cruffins afkoelen.

7

Klop de mascarpone samen met de slagroom en 1 el suiker lobbig. Snijd de cruffins door en vul ze met het mascarponeroom en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: