Gezellig borrelen met wat lekkere hapjes maakt een weekend helemaal compleet. De brusschetta’s zijn niet moeilijk te maken maar wel erg lekker. Romige burrata op een geroosterd knoflook ciabatta broodje met lekkere pistachepesto vind ik erg lekker. Hopelijk jij ook. Proost!
Bruschetta burrata pistachepesto
Ingredients
- 1 verse ciabatta (of van een dag oud)
- 1 teentje knoflook
- 65 gram pistachenoten
- 2 el Parmigiano Reggiano
- 40 ml olijfolie en extra voor het bestrijken van de ciabatta
- 1 bol Burrata op kamertemperatuur.
Instructions
Maal 50 gram pistachenoten fijn. Meng ze met de Parmigiano Reggiano en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ciabatta in ongeveer 10 plakken. Bestrijk ze met olijfolie.
Rooster de ciabatta plakken in de grillpan of onder de grill van de oven.
Snijd een teentje knoflook door midden en wrijf hiermee de warme ciabatta in. Laat afkoelen.
Verdeel de burrata over de 10 bruschetta's. Drizzle hierover de pistachepesto. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en verdeel over de bruschetta's.