 
Boterkoek met witte chocolade en aardbeien
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 140 gram aardbeien
- 100 gram witte chocolade
Instructions
				1
				
					
			
						
						
									Verwarm de oven voor op 180 graden.
				2
				
					
			
						
						
									Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier
				3
				
					
			
						
						
									Snijd de aardbeien in stukjes en dep droog met keukenpapier. Hak de witte chocolade grof.
				4
				
					
			
						
						
									Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
				5
				
					
			
						
						
									Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.
				6
				
					
			
						
						
									Spatel de bloem samen met de stukjes aardbeien en witte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
				7
				
					
			
						
						
									Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.
				8
				
					
			
						
						
		Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 
									
 Laden...
Laden...

