Zoeter Zoetst

Boterkoek met witte chocolade en aardbeien

Boterkoek met witte chocolade en aardbeien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 270 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 140 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier

3

Snijd de aardbeien in stukjes en dep droog met keukenpapier. Hak de witte chocolade grof.

4

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.

5

Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.

6

Spatel de bloem samen met de stukjes aardbeien en witte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.

7

Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

8

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: