Boterkoek met witte chocolade en aardbeien
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 140 gram aardbeien
- 100 gram witte chocolade
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier
3
Snijd de aardbeien in stukjes en dep droog met keukenpapier. Hak de witte chocolade grof.
4
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
5
Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.
6
Spatel de bloem samen met de stukjes aardbeien en witte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
7
Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.
8
Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.