Deze boterkoek is gevuld met stukjes melkchocolade, witte chocolade en blokjes fudge! Heerlijk romig.
Boterkoek met fudge en chocolade
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 100 gram fudge
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram melkchocolade
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.
Hak de witte chocolade en melkchocolade grof. Snijd de fudge in stukjes.
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.
Spatel de bloem erdoor. Spatel de fudge, stukjes melkchocolade en witte chocolade erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm.
Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.
Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de boterkoek met fudge en chocolade goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.