Zoeter Zoetst

Appeltaart met pecannoten

Appeltaart, tsja wie lust dat nou niet 🙂 Ik maakte het deeg met lekker veel kaneel en de taart is gevuld met appels, rozijnen en pecannoten.

Appeltaart met pecannoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 170 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 2 el kaneel
  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 6 grote appels
  • 90 gram rozijnen
  • 130 gram pecannoten
  • 50 gram suiker
  • 2 el custardpoeder
  • 4 el paneermeel
  • Springvorm van 24 cm

Instructions

1

Meng de bruine basterdsuiker, roomboter, 1/2 el kaneel, 1 ei, bloem en snuf zout. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Laat dan een half uur rusten in de koelkast.

2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Wel de rozijnen in warm water.

4

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

5

Meng de appelstukjes met de rozijnen (uitgelekt), suiker, custardpoeder, 1 1/2 el kaneel en pecannoten in een kom. Roer goed door.

6

Gebruik van het deeg 2/3 om de bodem en zijkanten van de springvorm te bekleden.

7

Verdeel het paneermeel over de bodem. Schep hierop het appelmengsel. Druk goed aan.

8

Maak met het overgebleven deeg reepjes die je als een raster over de taart legt.

9

Klop een eitje los en bestrijk hiermee het deeg. Bak de taart 55 tot 60 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: