Appeltaart, tsja wie lust dat nou niet đ Ik maakte het deeg met lekker veel kaneel en de taart is gevuld met appels, rozijnen en pecannoten.
Appeltaart met pecannoten
Ingredients
- 170 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 2 el kaneel
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 6 grote appels
- 90 gram rozijnen
- 130 gram pecannoten
- 50 gram suiker
- 2 el custardpoeder
- 4 el paneermeel
- Springvorm van 24 cm
Instructions
Meng de bruine basterdsuiker, roomboter, 1/2 el kaneel, 1 ei, bloem en snuf zout. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Laat dan een half uur rusten in de koelkast.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de rozijnen in warm water.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Meng de appelstukjes met de rozijnen (uitgelekt), suiker, custardpoeder, 1 1/2 el kaneel en pecannoten in een kom. Roer goed door.
Gebruik van het deeg 2/3 om de bodem en zijkanten van de springvorm te bekleden.
Verdeel het paneermeel over de bodem. Schep hierop het appelmengsel. Druk goed aan.
Maak met het overgebleven deeg reepjes die je als een raster over de taart legt.
Klop een eitje los en bestrijk hiermee het deeg. Bak de taart 55 tot 60 minuten.




