Appel peren crumble met kaneelroom
Ingredients
- 2 appels
- 3 peren
- 100 gram suiker en 1 1/2 el suiker
- 100 gram koude roomboter
- 130 gram bloem
- 125 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 1 el kaneel en 1 tl kaneel
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
2
Schil de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren en appels in stukjes. Meng ze met 1 el kaneel. Schep ze in de ovenschaal.
3
Doe de bloem, 100 gram suiker en een snuf zout in een kom. Snijd de koude roomboter in blokjes. Doe ze in de kom. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel over de ovenschaal en bak de crumble in 25 tot 30 minuten goudbruin.
4
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop dan 1 1/2 el suiker en 1 tl kaneel erdoor.
5
Serveer de crumble met de kaneelroom.