Cake, wie is er niet dol op? Tussen de recepten ontbrak nog een appelcake met citroen. Appelcake valt bij mij altijd wel in de smaak maar door het toevoegen van citroen helemaal. Echt iets voor de lente.
Appelcake met citroen
Ingredients
- 250 gram bloem en 1 el bloem
- 250 gram suiker
- 250 gram roomboter
- 5 eieren (m)
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 2 appels
- 1 citroen
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Meng ze in een kom 1 el bloem.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen.
Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als de vorige helemaal is opgenomen. Klop het citroensap- en rasp erdoor.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Spatel voorzichtig de stukjes appel erdoor. Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
Wacht een paar minuten en haal dan de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen.