Advocaat! Ik ben er dol op! Op zoete zusjes staan al best wat recepten met Advocaat in de hoofdrol. Ik maakte nu een lekkere cake met Advocaat en stukjes witte en melkchocolade. Ook een leuk recept voor de Paasdagen.
Advocaat cake met witte en melkchocolade
Ingredients
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem en 1 el bloem
- 250 gram suiker
- 5 eieren (M)
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 200 gram Advocaat
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram melkchocolade
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
Hak de melkchocolade en witte chocolade grof. Meng in de kom met 1 el bloem.
Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg de Advocaat toe en klop door.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Spatel voorzichtig de melk- en witte chocolade erdoor.
Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
Wacht een paar minuten en haal dan de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen.