Advocaat boterkoek
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 270 gram witte bloem
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 200 ml Advocaat
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract en 1 ei toe.Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract toe en 1 ei. Klop nog even door.
Spatel de bloem en een snuf zout erdoor.
Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm.
Verdeel hierover de Advocaat.
Schep hierop de rest van het beslag.
Klop de het eitje los. Bestrijk hiermee de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.
Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.