Ontbijt en lunch/ Pasen

Advocaat puddingcroissantjes

Advocaat puddingcroissantjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gram maΓ―zena
  • 6 el Advocaat
  • 4 croissantjes
  • Poedersuiker voor het bestrooien van de croissantjes

Instructions

1

Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit.

2

Doe het vanillemerg, het vanillestokje en 450 melk in een pannetje. Zet deze op het vuur.

3

Klop ondertussen 50 ml melk, suiker met de eidooiers. Voeg dan de maΓ―zena toe en klop nog eventjes door.

4

Als de melk kookt, verwijder je het vanillestokje.

5

Giet de helft van de melk al roerend bij het eimengsel. Klop door. Giet dan dit mengsel weer terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken.

6

Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met folie.

7

Laat wat afkoelen en zet dan in de koelkast, minstens een uur of 4.

8

Klop de banketbakkersroom los en voeg 6 el Advocaat toe.

9

Vul de croissantjes met de Advocaat banketbakkersroom.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: