Romige zoete aardappelsoep
Ingredients
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram wortels
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- 2 groenten bouillonblokjes
- 200 ml kookroom
- Stokbrood om erbij te serveren
Instructions
1
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de wortels in plakjes.
2
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappelblokjes, wortels en kruiden toe. Bak 5 minuten mee.
3
Voeg 1 liter water toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken.
4
Pureer met de staafmixer de soep glad.
5
Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Het is een lekkere dikke romige soep, mocht je hem te dik vinden voeg dan nog wat extra bouillon toe.