Toetjes

Witte chocolade panna cotta brûlée

Panna cotta lijkt erg lastig maar is just een heel makkelijk toetje. Je maakt de room warm en weekt de gelatine en dan is het een kwestie van samenvoegen en laten afkoelen. Je kunt de panna cotta makkelijk van tevoren klaarmaken en dat is altijd handig bij een etentje. Ik maakte deze panna cotta met witte chocolade waardoor het een heerlijke romige panna cotta wordt. Het knapperig brùlée laagje maakt het toetje helemaal af.

Op mijn blog vind je nog veel meer lekkere toetjes in een glaasje. Vaak zijn ze makkelijk voor te bereiden.

Zoals dit mascarponetoetje met Advocaat https://zoetezusjes.nl/advocaattoetje/  of  Limoncello trifle met aardbeien en lemon curd https://zoetezusjes.nl/limoncellotriflemetaardbeienenlemoncurd/

Witte chocolade panna cotta brûlée

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 450 ml slagroom
  • 160 gram witte chocolade
  • 2 1/2 gelatineblaadje
  • 2 tl vanille extract
  • Rietsuiker
  • Crème brûlée brander

Instructions

1

Week de gelatine 10 minuten in koud water.

2

Hak de witte chocolade grof.

3

Giet de slagroom in een pan. Voeg hieraan toe het vanille extract.

4

Breng de slagroom aan de kook.

5

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de room.

6

Giet de room over de witte chocolade en blijf roeren totdat de witte chocolade gesmolten is.

7

Verdeel de panna cotta over 4 glaasje. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.

8

Verdeel over elk glaasje een laagje rietsuiker en brand dit suiker goudbruin en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: