Baksels met appel zijn altijd goed. Vooral in de herfst en winter kan ik hier geen genoeg van krijgen. Deze tartelettes vul je met amandelspijs, appel met kaneel en victoriabeslag. Victoriabeslag is dat lekkere krokante laagje van amandelschaafsel, suiker en eiwit.
Tartelettes met amandelspijs, appel en krokante amandelen
Ingredients
- 85 gram bloem
- 20 gram amandelmeel
- 40 gram poedersuiker
- 50 gram roomboter
- 1/2 tot 1 ei en een 1/2 eiwit
- 50 gram amandelen
- 65 gram suiker
- 1/2 tl citroensap
- 40 gram amandelschaafsel
- 1 1/2 appel
- 1/2 tl kaneel
- 4 tartelettevormpjes
Instructions
Meng de bloem met de amandelmeel, poedersuiker en een snuf zout.
Snijd 50 gram roomboter in blokjes en kneed dit met je vingertoppen door de bloem. Je krijgt dan een kruimeldeeg. Klop het ei los en voeg ongeveer 1/4 van het ei toe aan het kruimeldeeg. Kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Blijf het te droog, voeg dan nog wat ei toe. Verpak dit in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
We gaan nu het amandelspijs maken. Maal hiervoor de amandelen fijn. Meng de fijngemalen amandelen met 25 gram suiker, 1/2 tl citroensap en 1/4 ei.
Vet de vormpjes in met boter.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit die grote zijn dan de tartelettevormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik er met een vork gaatjes in. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel.
Verdeel het amandelspijs over de tartelettes. Verdeel hierover de appelstukjes.
Meng in een kom het 1/2 eiwit met het amandelschaafsel en 40 gram suiker. Schep dit op de tartelettes.
Bak de tartelettes in 35 minuten gaar.