Stroopwafeltiramisu
Ingredients
- 250 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- 3 el suiker
- 60 ml espresso
- 5 stroopwafels
- cacaopoeder voor het bestrooien van de tiramisu
Instructions
Zet de espresso en laat afkoelen.
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Voeg dan de suiker toe en klop even door.
Hak 4 stroopwafels in kleine stukjes.
Vul een schaal met een laagje mascarponeroom (1/3). Doop/week de helft van de stukjes stroopwafels in de espresso. Verdeel die over het mascarponeroom. Schep hierop de helft van het overgebleven mascarponeroom. Week dan de overgebleven stukjes stroopwafel in de espresso en verdeel over de mascarpone. Schep hierop de rest van de mascarpone.
Hak de overgebleven stroopwafel in stukjes en verdeel over de tiramisu. Verdeel erover wat cacaopoeder en zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.