Zoeter Zoetst

Speculooscake met appel

Speculooscake met appel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4,13 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 1 el bloem
  • 6 el Speculoos

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.

4

Bestrooi de appels met de bloem.

5

Klop de roomboter samen met de suiker minimaal 5 minuten luchtig.

6

Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

7

Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout erdoor. Spatel dan de stukjes appel erdoor.

8

Schep 1/3 van het beslag in de cakevorm. Verdeel hierover 3 el Speculoospasta. Schep hierop de helft van het overgebleven beslag. Verdeel dan nog 3 eetlepels Speculoos erover. Schep het overgebleven beslag in de cakevorm.

9

Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: