Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem. Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als de vorige helemaal is opgenomen. Breek 6 koekjes in stukjes. Meng in een kom met 1 el bloem. Schep een aantal keer om. Spatel de bloem, bakpoeder en zout door het boter ei mengsel. Spatel voorzichtig de Speculooskoekjes erdoor. Schep 1/3 van het beslag in de cakevorm. Verwarm heel kort 4 el Speculoospasta. Verdeel de helft van de Speculoospasta over het beslag. Schep hierop de helft van het overgebleven beslag. Hierover verdeel je de rest van de Speculoospasta. Hierover verdeel je het overgebleven beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 55 tot 65 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar. Wacht een paar minuten en haal dan de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen. Voor het serveren bestrijk je de cake met de overgebleven Speculoospasta (3 el). Je kunt dit ook even kort verwarmen zodat het pasta wat makkelijker te verdelen is. Hak drie Speculaasjes fijn en verdeel over de cake. Speculooscake
Ingredients
Instructions