Diner

Risotto met zwarte knoflook, champignons en spinazie

Risotto met zwarte knoflook, champignons en spinazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 2 sjalotjes
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 7 teentjes zwarte knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 2 1/2 paddenstoelen bouillonblokjes
  • 300 gram risotto
  • 400 gram verse spinazie
  • 40 gram Parmigiano Reggiano

Instructions

1

Snipper de sjalotjes. Haal de schil de zwarte knoflooktenen en snijd in stukjes.

2

Snijd de champignons in plakjes.

3

Breng 1250 ml water aan de kook. Los hierin de paddenstoelen bouillonblokjes op.

4

Smelt 20 gram boter in een pan.

5

Bak hierin de sjalotjes, champignons en zwarte knoflook 5-7 minuten.

6

Voeg dan de risotto toe en bak 1 tot 2 minuten even mee.

7

Voeg een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren met een spatel. Als de bouillon op is genomen door de rijst voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. De risotto is in ongeveer 20 minuten gaar. Roer dan de spinazie erdoor en laat de spinazie slinken door de warmte van de risotto.

8

Haal de pan van het vuur en voeg 30 gram roomboter en de Parmigiano Reggiano toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: