Diner

Risotto met doperwten, groene asperges, ricotta en prosciutto

Zijn jullie ook zo dol op risotto? Wij wel, heerlijk. Bij deze risotto gebruik je ricotta in plaats van boter als de risotto klaar is. Net eventjes wat frisser. En een tikkie lenteachtig is deze risotto door tuinerwten en aspergetips.

Risotto met doperwten, groene asperges, ricotta en prosciutto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 300 gram risotto rijst
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram roomboter
  • 80 gram prosciutto
  • 450 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 100 gram groene aspergetips
  • 4 flinke el ricotta
  • 20 gram parmigiano reggiano

Instructions

1

Maak de bouillon door 1,2 liter water aan de kook te brengen en daar de twee bouillonblokjes in op te lossen. Laat de bouillon op laag vuur staan.

2

Snijd de ui in stukjes en hak de teentjes knoflook fijn.

3

Smelt de roomboter in een pan met een dikke bodem. Bak daarin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe.

4

Voeg de rijst toe en bak 1 a 2 minuten mee.

5

Voeg een soeplepel bouillon toe. Blijf regelmatig roeren. Als de bouillon op is genomen door de rijst voeg je een nieuwe soeplepel toe. Na 15 minuten voeg je de tuinerwten toe. Blijf goed roeren en bouillon toevoegen. De risottorijst is gaar in ongeveer 20 à 25 minuten. Bak ondertussen de prosciutto in een koekenpan of grillpan goudbruin (zonder boter). Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het vet van de prosciutto de aspergetips een paar minuten.

6

Haal de risotto van het vuur en roer de ricotta en parmigiano reggiano door de risotto. Serveer de risotto met de uitgebakken prosciutto en aspergetips.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply