Zijn jullie ook zo dol op risotto? Wij wel, heerlijk. Bij deze risotto gebruik je ricotta in plaats van boter als de risotto klaar is. Net eventjes wat frisser. En een tikkie lenteachtig is deze risotto door tuinerwten en aspergetips.
Maak de bouillon door 1,2 liter water aan de kook te brengen en daar de twee bouillonblokjes in op te lossen. Laat de bouillon op laag vuur staan. Snijd de ui in stukjes en hak de teentjes knoflook fijn. Smelt de roomboter in een pan met een dikke bodem. Bak daarin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Voeg de rijst toe en bak 1 a 2 minuten mee. Voeg een soeplepel bouillon toe. Blijf regelmatig roeren. Als de bouillon op is genomen door de rijst voeg je een nieuwe soeplepel toe. Na 15 minuten voeg je de tuinerwten toe. Blijf goed roeren en bouillon toevoegen. De risottorijst is gaar in ongeveer 20 Ã 25 minuten. Bak ondertussen de prosciutto in een koekenpan of grillpan goudbruin (zonder boter). Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het vet van de prosciutto de aspergetips een paar minuten. Haal de risotto van het vuur en roer de ricotta en parmigiano reggiano door de risotto. Serveer de risotto met de uitgebakken prosciutto en aspergetips. Risotto met doperwten, groene asperges, ricotta en prosciutto
Ingredients
Instructions
No Comments