Kip kerrie met rijst is een makkelijke maaltijd met lekker veel groenten. In de romige kerriesaus gaan doperwten en paprika en bij de rijst serveer je sperziebonen. Je kunt de kip kerrie ook vegetarisch maken door de kip te vervangen voor vegetarische kipstuckjes. Net zo lekker ๐
Kip kerrie met rijst
Ingredients
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 320 gram (vega) kip
- 1 groentenbouillonblokje
- 2 el kerrie
- 1 tl kurkuma
- 200 gram doperwten (uit de diepvries)
- 400 gram sperziebonen
- 125 gram crรจme fraรฎche
- 1 blik ananas
- 300 gram rijst
Instructions
Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Zet twee pannen met water op voor de sperziebonen en eentje voor de doperwten.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de rode paprika in stukjes.
Fruit de ui en knoflook in wat olie in een pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingstijd op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar. Kook in 5 minuten de doperwten gaar.
Voeg de (vega) kip toe en bak goudbruin. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kerrie en kurkuma toe. Bak een paar minuutjes mee.
Voeg 200 ml water en het bouillonblokje toe. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg de doperwten en de crรจme fraรฎche toe. Roer goed door er breng op smaak met zout en peper.
Serveer de rijst met kip kerriesaus, sperziebonen en ananas.